Široki u mislima sa Sarajevom

Musa: Na Pecari smo favoriti s kim god da igramo

Široki Brijeg je uspješno apsolvirao dva gostovanja u jednoj sedmici. Prvo je u Kupu elimisao Jedinstvo, a potom u prvenstvu pobijedio Mladost iz Velike Obarske.

Iako oslabljeni Širokobriježani su prikazali dobru igru i zasluženo pobijedili u Bijeljini.

“Na vrijeme smo postigli gol, a potom smo kontrolisali meč i bili bolji protivnik. Imali smo dvije prilike da vodstvo uduplamo koje nismo iskoristili što je protivnik zamalo kaznio. Uslijedio je drugi gol i rutinski finiš. Važna pobjeda, posebno iz razloga što smo imali objektivne probleme sa izostancima igrača. Nije bilo Mihaljevića i Peke, kao ni kartoniranih Kožulja i Bošnjaka. Na poluvremenu smo ostali bez Pandže koji je igrao pod virozom,” bio je komentar trenera Slavena Muse.

U narednom kolu Široki Brijeg će igrati veliki derbi protiv Sarajeva. Musa je optimista i pitanju ove utakmice.

“Vraćaju nam se četvorica igrača, a nadam se da će i Dino Ćorić biti potpuno fit. Već na sutrašnjem treningu očekujem i Pandžu, tako da ćemo gotovo kompletni igrati derbi protiv Sarajeva. Igramo na Pecari, a na našem stadionu s kim god da igramo smatram das mo favoriti. Cilj je pobijediti i cijelu sedmicu ćemo se pripremati da pobijedimo,” dodao je Musa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.