Bundesliga, 5. kolo

Bayern uvjerljiv protiv Paderborna, Vrančiću pola sata

Edmir Škorić

Nogometaši Bayerna u petom kolu njemačke Bundeslige slavili su protiv Paderborna sa 4:0.

Bayern ove sezone nije u onoj formi od prošle sezone, no momčad Pepa Guardiole ipak je protiv Paderborna ostvarila ubjedljivu pobjedu.

Mario Goetze je lijepo pogodio u osmoj minuti za vodstvo Bavaraca, da bi njegov bivši suigrač iz Borussije Dortmund, Robert Lewandowski, u 14. minuti na ubačaj Philippa Lahma povisio na 2:0.

Imao je i Arjen Robben dobru priliku do kraja prvog dijela, ali se nije upisao u strijelce. Prvo poluvrijeme završeno je rezultatom 2:0.

U posljednjih pola sata za goste igrao je potencijalni bh. reprezentativac Mario Vrančić. U 78. minuti Goetze je jedan odbijanac pospremio u mrežu Lukasa Krusea za 3:0, da bi u finišu Thomas Muller postavio konačnih 4:0.

Bayern je lider sa tri pobjede i dva remija, odnosno 11 bodova nakon pet kola. Paderborn ima tri boda manje, a za novog bundelsigaša je ovo tek prvi poraz u sezoni.

Bundesliga, 5. kolo:
Bayern - Paderborn 4:0 (Goetze 8, 78, Lewandowski 14, Muller 86)

Potražite više informacija na temu Bundesliga:


Goal Götze [ Bayern München 1-0 Paderborn ] 23... by Bundes2014
Goal Lewandowski [ Bayern München 2-0 Paderborn... by Bundes2014


Goal Götze [ Bayern München 3-0 Paderborn ] 23... by Bundes2014
Goal Müller [ Bayern München 4-0 Paderborn... by Bundes2014

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.