Adnan spreman za novi meč

Robert Stieglitz naredni protivnik Adnana Ćatića

Šest mjeseci nakon poraza od Sama Solimana, Adnan Ćatić alias Felix Sturm ponovo ulazi u ring. Borba je najavljena za 8. novembar u Stuttgartu, a protivnik je Robert Stieglitz.

U meču sa Solimanom, Adnan je ostao bez naslova svjetskog prvaka srednje kategorije verzija IBF, a meč protiv Stieglitza bi trebao biti svojevrsna najava povratka na vrh.

Stieglitz ima 33 godine i u karijeri do sada odradio 51 borbu. Ostvario je 47 pobjeda uz četiri poraza. Posljednji meč Stieglitz je imao u julu mjesecu kada je tehničkim nokautom savladao Sergeya Khomitskog.

Predhodno je u borbi za naslov svjetskog prvaka super-srednje kategorije WBO verzije izgubio od Arthura Abrahama. Od četiri poraza u karijeri, Stieglitz je dva upisao u mečevima upravo protiv Abrahama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.