Vršajeviću 90, Sušiću 45 minuta

Dinamo i Hajduk teže od očekivanog prošli dalje

Danas je odigrana 1/16 finala Hrvatskog kupa, a očekivano su uspješniji bili prvoligaški klubovi.

Dinamo i Hajduk su teže od očekivanog izborili plasmane u idući krug takmičenja. Posebno se to odnosi na zagrebački tim koji je gostovao kod NK Ponikve. Domaćin je iznenađujuće poveo u 18. minuti, ali je Dinamo relativno brzo izjednačio preko Henriqueza u 34. minuti. Pobjedonosni gol za za Dinamo poostigao je Vukojević u 75. minuti.

Hajduk je protiv Funtane na gostovanju slavio sa 2:0, a strijelci su bili Gotal u 9. i Maloča iz penala u 89. minuti. U sastavu Hajduka našla su se i dva bh. reprezentativca. Vršajević od odigrao cijeli susret, dok je Sušić odigrao prvo poluvrijeme.

Od ostalih rezultata vrijedi izdvojiti pobjedu Istre protiv Požege (3:2), Osijeka protiv Vuteksa (3:0), Zadra protiv Zagore (5:1) te Slaven Belupa u duelu sa Zrinskim (5:0). 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.