Foto: Kicker

Bundesliga, 5. kolo

Stuttgart bio blizu pobjede u Dortmundu, Bayer slavio

Edmir Škorić

Nogometaši Stuttgarta iznenadili su Borussiju u Dortmundu i umalo došli do sva tri boda.

Nije se davalo previše šansi Švabama u Dortmundu pred večerašnju utakmicu petog kola njemačke Bundeslige, no oni su na kraju osvojili bod, a bili su i blizu prvom ovosezonskom trijumfu.

Didavi je bio dvostruki strijelac za goste, dok je Aubameyang postigao gol za Dortmunđane u 73. minuti, a Ciro Immobile u 86., nakon prekida, zabija za 2:2, no domaći nisu smogli snage za potpuni preokret. Naš reprezentativac Vedad Ibišević igrao je od 78. minute za goste.

Hertha je u Berlinu ostvarila minimalan trijumf protiv Wolfsburga. Gol odluke postigao je Kalou u 35. minuti. Herthi je ovo prva pobjeda, Wolfsburgu drugi poraz.

Slavio je minimalno i Bayer u Leverkusenu, koji je bio bolji od Augsburga. Jedini gol za Apotekare postigao je Song Heung-Min u 33. minuti, a bh. reprezentativac Emir Spahić odigrao je 90 minuta.

Minimalne domaće pobjede (1:0) ostvarili su još Hannover nad Kelnom, odnosno Borussia M’gladbach nad HSV-om. Joeslu i Kruse su zabijali za trijumfe svojih timova.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 5. kolo:
Borussia D. - Stuttgart 2:2 (Aubameyang 73, Immobile 86/ Didavi 48, 68)
Hannover - Köln 1:0 (Joselu 5)
Hertha - Wolfsburg 1:0 (Kalou 35)
Bayer - Augsburg 1:0 (Song Heung-Min 33)
Borussia M. - HSV 1:0 (Kruse 25)


Goal Didavi [ Borussia Dortmund 0-1 Stuttgart... by PakibeatsPK
Goal Didavi [ Borussia Dortmund 0-2 Stuttgart... by Bundes2014
Goal Aubameyang [ Borussia Dortmund 1-2... by PakibeatsPK
Goal Immobile [ Borussia Dortmund 2-2 Stuttgart... by Bundes2014

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.