Foto: EPA

Osmina finala Capital One Cupa

City protiv Newcastlea, Chelsea ide Shrewsburyju

Edmir Škorić

Poznati su parovi osmine finala engleskog Capital One Cupa.

Manchester City našeg Edina Džeke će u osmini finala igrati protiv Newcastlea, koji je na produžetke bio bolji od Crystal Palacea. Podsjećamo, City je u šesnaestini finala sa 7:0 razbio drugoligašku momčad Sheffielda.

Liverpool će, nakon što se namučio s Middlesbroughom, ugostiti Swansea u osmini finala, dok će Tottenham biti domaćin Brightonu. Chelsea ide u goste kod Shrewsburyja i apsolutni je favorit.

Zanimljivo će biti u duelu MK Donsa i Sheffield Uniteda. MK Dons je, podsjećamo, prije dvije runde izbacio Manchester United iz ovog natjecanja. 

Capital One Cup, osmina finala:
Tottenham - Brighton
Stoke - Southampton
Bournemouth - West Brom
Shrewsbury - Chelsea
MK Dons - Sheffield United
Manchester City - Newcastle
Fulham - Derby

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.