Možda mu je 36, ali igra kao mladić

Pellegrini: Ne bih imao ništa protiv da Lampard ostane duže

Frank Lampard je u posljednje dvije utakmice impresionirao navijače Građana, a posebno trenera Cityja Manuela Pellegrinija koji je o ovom veteranu pohvalno govorio u izjavi za jedan britanski portal.

Lampard je prvo postigao gol svom Chelseaju, što mu zaista nije lako palo, a samo tri dana kasnije (srijeda) bio dvostruki strijelac u demoliranju Sheffield Wednesdaya.

"Po meni, nikada nije bilo dileme da je Lampard veliki igrač. Možda ima 36 godina i ne može odigrati tri utakmice u nizu za kratko vrijeme, ali taj čovjek jednostavno zna igrati fudbal što i ove sezone pokazuje", započeo je Pellegrini o Lampardu pa dodao:

"Vidjet ćemo šta će biti u januaru. Frank bi se tada trebao vratiti u New York City, ali ja zaista ne bih imao ništa protiv da ostane sa nama još neko vrijeme. On je bitan igrač za naš klub, a pred nama su dva-tri mjeseca da zajedno donesemo odluku šta bi bilo najbolje i za klub i za igrača".

Frank Lampard se u Cityju nalazi na posudbi iz New York Cityja, koji je u vlasništvu tima iz Etihada. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.