Očekuje fer i sportsko navijanje, te pobjedu svog tima

Stojkić: Grad Mostar zaslužuje istinski derbi

Adnan Beganović

Jedan od derbija 9. kola Premijer lige sutra će na stadionu Pod Bijelim brijegom odigrati Zrinjski i  Velež, a jedan od iskusnijih fudbalera mostarskih Plemića, Pero Stojkić, uvjeren da će on i njegovi saigrači slaviti pobjedu.

Mostarskih derbi uvijek je privlačio mnogo pažnje. O duelu Plemića i Rođenih uvijek se mnogo pričalo, no nekada su dešavanja na tribini znala zasjeniti ona na terenu.

"Prije svega želim pozvati naše navijače da dođu u što većem broju, te da nam pruže podršku. Očekujem spektakl na tribinama i nadam se da se nakon utakmice neće pričati o nekakvim neredima na tribinama. Grad Mostar zaslužuje jedan pravi derbi i želim da se nakon istog priča samo o igri na terenu. Pozivam sve ljubitelje fudbala, naše vjerne navijače, kao i navijače Veleža na fer i sportsko navijanje, a fudbalere obje momčadi na fer i korektno ponašanje na terenu", za SportSport.ba je istakao Stojkić.

Nakon osam odigranih kola Zrinjski je nešto bolje plasiran od Veleža, a kako su Plemići domaćini, onda se može reći i da su blagi favoriti.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Slažem se s vašom konstatacijom, blagi smo favoriti, no isto tako moramo uzeti u obzir da se radi o derbiju, te da je bilo šta nezahvalno prognozirati. Svaki derbi donosi svoje čari, tako će biti i sutra, a nadam se da ćemo mi slaviti", govori Stojkić i dodaje:

"Velež ima dobru momčad, koja je opasna kada nema loptu u svom posjedu, odnosno dobro se brane, dobro stoje na terenu i kada osvoje loptu vrlo brzo se transformišu u fazu napada. Moramo obratiti pažnju na njihovo glavno oružje, a to su kontre i polukontre. Dakle, Velež je opasna momčad, no iako mi igramo u promijenjivoj formi, mislim da smo kvalitetniji što ćemo pokazati i na terenu".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.