Primera

Real Madrid slavio u gostima kod Villarreala

Edmir Škorić

Nogometaši Real Madrida slavili su na gostovanju kod Villarreala rezultatom 2:0.

Nakon dva vezana poraza u Primeri, Real je konačno zaigrao kako se od njega očekuje i danas upisao i treću uzastopnu pobjedu i to na teškom gostovanju kod Villarreala.

Mogla je Žuta podmornica do vodstva u sedmoj minuti, ali je udarac Uchea sjajno odbranio Casillas. Vietto je u 28. pokušao, ali je šutirao pored gola.

Zatim je Real, koji je uglavnom imao veći posjed lopte i više od igre, u 32. minuti stigao do vodstva. Toni Kroos je dodao do Luke Modrića, koji je s ruba šesnaesterca lijepim udarcem matisao Asenja.

Osam minuta kasnije novi pogodak u Primeri za sjajnog Cristiana Ronalda. Benzema je ubacio, a Ronaldo pogodio za, ispostavilo se, konačnih 2:0.

Pokušao je Gaspar smanjiti u 52. minuti, ali bio je neprecizan. Nisu domaći uspjeli da postignu makar utješni gol i Real je upisao nove bodove.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Primera, 6. kolo:
Villarreal - Real 0:2 (Modrić 32, Ronaldo 40)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.