Nijemci oduševili u prvom kolu, slijedi duel u Briselu

Klopp: Uživam gledati Anderlecht, mnogo su napredovali

Borussia Dortmund večeras će u Briselu u okviru drugog kola Lige prvaka odmjeriti snage sa prvakom Belgije Anderlechtom. 

Ekipa Jurgena Kloppa u prvom je duelu oduševila Evropu pobjedom protiv Arsenala u prvom kolu grupne faze Lige prvaka. Danas će izbaranici Jurgena Kloppa gostovati kod Anderlechta. 

"Naravno da sam posmatrao fudbalere Anderlechta i vidio sam neke zaista dobre. Youri Tielemans je jedan od njih. Često gledam Anderlecht. Možemo reći da su u posljednjih nekoliko godina mnogo napredovali i zaista ih je lijepo gledati," kaže Klopp i dodaje: 

"Anderlecht je sada mnogo zrelija ekipa. To je dobar tim i jako su se razvili kao ekipa. Imaju taj spoj mladosti i iskustva. Nisam gledao utakmicu sa Galatasarayom, ali sam gledao duel sa Cercle Bruggeom i zaista su dobri," kaže Klopp.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.