Foto: Bljesak.info

Uskoro su izbori

HŠK Zrinjski u službi politike

Danas je u Domu HDZ-a BiH u Mostaru, kandidat za hrvatskog člana Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović razgovarao sa izaslanstvom uprave HŠK Zrinjski.

Čović je, kao što je već poznato, predsjednik HDZ-a i HNS-a BiH i na ovom sastanku je u prijateljskom tonu obavljen razgovor sa predstavnicima Zrinjskog, koji su Čoviću i HDZ-u obećali dati podršku na predstojećim izborima.

''Mi smo danas ovdje, jer se želimo zahvaliti HDZ-u BiH, te predsjedniku HDZ-a HNS-a BiH dr. Draganu Čoviću, na jednoj dugogodišnjoj potpori svim upravama HŠK Zrinjski. Ovom prigodom želimo reći mostarskoj javnosti kako iza ovoga projekta stoji HDZ kao i svi Hrvati koji vole Hrvatski športski klub Zrinjski'', rekao je nakon sastanka predsjednik Uprave HŠK Zrinjski Marin Raspudić. čiju izjavu prenosi Bljesak.info.

Ostaje pitanje zbog čega se još jednom u Bosni i Hercegovini sport i politika stavljaju u isti koš, i zašto je jednom sportskom kolektivu potrebno da se bavi politikom i da svoje resurse stavlja na stranu jedne političke partije.

HŠK Zrinjski, odnosno njegovi čelnici su odabrali i ovim današnjim potezom su ustvari sami sebi "skočili u stomak" jer sigurno je da za ovaj mostarski klub navijaju mnogobrojni navijači koji su simpatizeri neke druge političke opcije ili ih pak politika nikako ne interesuje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.