Foto: NKP.ba

Druga liga Sjever, 8. kolo:

Bosna u Kalesiji bolja od Posavine, Majdančić junak Slavena

Midhat Šljivak

Ekipe Bosne iz Kalesije i Slavena iz Živinica ostvarile su danas pobjede u prvim utakmicama 8. kola Druge lige Federacije BiH, grupa Sjever.

Do prve pobjede na domaćem terenu kalesijska Bosna je stigla danas, a izabranici trenera Ibre Mahmutovića savladali su ekipu Posavine s 2:1.

Prvo poluvrijeme je donijelo bolju igru Bosne. Stvorili su nekoliko prilika, ali su mreže nakon prvih 45 minuta mirovale.

Međutim, nakon šest minuta igre u nastavku Bosna dolazi do vodstva. Pogodio je mladi Mirel Ibrahimović za vodstvo domaćih od 1:0.

Samo šest minuta kasnije Posavina dolazi do izjednačenja. Jasmin Poljaković je pogodio vlastitu mrežu za poravnanje rezultata na 1:1, da bi ipak na kraju Poljaković postao junak Bosne.

Igrala se 71. minuta kada Poljaković realizira penal, te Bosni donosi prvu pobjedu na domaćem terenu u novoj sezoni.

Sigurnu pobjedu od 2:0 upisao je Slaven iz Živinica nad Bosnom iz Mionice. 

Domaći su do vodstva stigli u 61. minuti. Amer Majdančić je sa penala zatresao mrežu gostiju za prednost od 1:0, da bi isti igrač u 90. minuti ovjerio pobjedu svog tima za konačnih 2:0...

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Sjever:

Druga liga Sjever, 8. kolo:

Bosna Kalesija - Posavina 2:1 (Ibrahimović 51', Poljaković 71'p / Poljaković 57'ag)
Slaven - Bosna Mionica 2:0 (Amer Majdančić 61'p, 90')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.