Foto: EPA

Roy Keane nastavio s priznanjima

"Odbio sam prelazak u Real Madrid i to iz toaleta"

Midhat Šljivak

Nekadašnji kapiten Manchester Uniteda, Roy Keane, donio je mnogo zanimljivih činjenica u autobiografiji koju je objavio.

Nakon što je priznao veliku tuču s Petrom Schmeichelom 1998. godine, te odbijanje sedmice od Sir Alexa Fergusona godinu prije, sada je priznao i da je imao ponudu Real Madrida 2005. godine.

Keane je napisao kako je bio u toaletu dok je razgovarao sa legendom Reala Emilijom Butraguenom.

'Roy, želimo te u ekipi, bilo bi nam drago da dođeš",  saopćio mu je tada Butragueno.

Irac je priznao da je pogriješio što nije prihvatio ponudu...

"Trebao sam bolje razmisliti o ponudi Reala. Bio je to najatraktivniji izazov u karijeri i nisam ga prihvatio. Odbio sam ponudu iz nekog straha da bih mogao sjediti na klupi i da neću imati utjecaja na igru", napisao je Keane.

Keane se odlučio da nakon Uniteda ode u Celtic gdje je završio karijeru.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.