Foto: epa.eu

Reprezentativac BiH i veznjak Hajduka

Sušić u idealnom timu dosadašnjeg dijela 1. HNL

Splitski Hajduk je u posljednjem, 11., kolu 1. HNL u Jadranskom derbiju remizirao sa Rijekom u Dugopolju odigravši 1:1. 

Izabranici Igora Tudora se nakon 11. odigranih kola nalaze na 3. mjestu fudbalskog šampionata Hrvatske sa 16 osvojenih bodova, 13 manje od lidera Dinama i devet manje od drugoplasirane Rijeke.

Šesnaest bodova i treća pozicija sasvim sigurno ne zadovoljavaju apetite uvijek zahtjevne Torcide, priznanje za reprezentativca Bosne i Hercegovine u redovima Hajduka Tinu Svena Sušića, jeste da se veznjak Bilih nakon jedanaest odigranih kola nalazi u idealnom timu 1. HNL, prema ocjenama Sportskih novosti.

Sušić je u dosadašnjem dijelu šampionata bio tri puta izabrani o idealni tim, što mu je donijelo i mjesto u najboljem sastavu dosadašnjeg dijela prvenstva u kojem je jedini fudbaler kluba sa Poljuda.

Zmaj je u novom prvenstvu zabilježio osam nastupa, a toko 590 minuta provedenih na terenu postigao je dva gola, te upisao četiri asistencije.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Idealni tim dosadašnjeg dijela 1. HNL izgleda ovako: Livaković *2 (Zagreb) – Leovac 2 (Rijeka), Jonjić 3 (Osijek), Galović 2 (Split), Pinto 3 (Dinamo) – Stepčić 3 (Zagreb), Sušić 3 (Hajduk) – Weitzer 3 (Zadar), Kramarić 5 (Rijeka), Soudani 3 (Dinamo) – Čop 4 (Dinamo)

* - broj označava koliko je pojedini igrač put bio izabran u tim kola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.