Thibaut Courtois voli odbojku

Najbolji odbojkaš među golmanima igrat će na Bilinom polju?

Već smo pisali kako prezime Courtois nije poznato samo u svijetu fudbala, već i u svijetu odbojke, pogotovo one ženske. 

Starija sestra prvog golmana Chelseaja i reprezentacije Belgije, Valerie, profesionalna je odbojkašica, ali i reprezentativka svoje zemlje sa kojom je na posljednjem EP-u osvojila bronzu.

Fudbal očito nikad nije bio sport broj jedan u porodici Courtois, o čemu svjedoče i video snimci iz djetinjstva danas dvoje veoma uspješnih sportista. Odbojka je dominirala uvijek u odnosu na fudbal.

Da je pored toga što je jedan od najboljih golmana današnjice, a sasvim sigurno najbolji mladi golman svijeta, talentovan i sjajan u igri preko mreže Thibaut koristi svaku priliku da to dokaže. 

Humanitarni mečevi i rekreacije uz odbojku su nešto što voli, a nedavno je posjetio i okupljanje ženske reprezentacije Belgije na kojem mu je bila i sestra. Na insistiranje sestrinih timskih kolegija Thibaut je odservirao jedan skok-servis i nije se obrukao.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.