ACB liga, 1. kolo:

Kraljevi lagano do pobjede u San Sebastianu

Midhat Šljivak

Košarkaši madridskog Reala savladali su u 1. kolu ACB lige na gostovanju u San Sebastianu ekipu Lagun Aro rezultatom 90:76.

Lagun Aro je dosta dobro otvorio meč. Imali su prednost većim dijelom prve dionice, ali je Real serijom od 14:3 u završnici prvog perioda ostvario pet poena prednosti (28:23).

Mirnom igrom u drugoj dionici Real je održavao prednosti. Rodriguez i Llull su bili nezadrživi, a na odmor su Kraljevi otišli sa devet poena prednosti, 46:37.

Imao je Real u nekoliko navrata i 18 poena prednosti, te je već tada bilo jasno da je pobjednik poznat. Iako je Lagun Aro serijom od 10:0 uspio da se malo vrati u meč, Kraljevi su  lagano priveli susret kraju za prvu pobjedu u novoj sezoni.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Sergio Rodriguez je predvodio Real sa 19 poena, Llull je dodao 16, dok je kod domaćeg tima Will Hanley imao 18 poena, a Taquan Dean 16.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.