Na kraju sezone napušta Ferrari

Još tri trke i Alonso će reći "ciao" Ferrariju

Do kraja sezone Formule 1 ostale su još svega tri utrke, a čini se kako je poznat konačan odgovor na to da li Fernando Alonso napušta Ferrari, a on glasi – da. Ovo je potvrdio i odlazeći predsjednik Luka Di Montezemolo.

Alonso je navodno tražio da napusti tim i prošlog ljeta jer Ferrari nije mogao da mu napravi bolid koji bi bio konkurentan u borbi za titulu šampiona svijeta. Tako će 33-godišnjak uhlebljenje potražiti na nekom drugom mjestu, a mnogi vjeruju da je njegova sljedeća destinacija McLaren.

Španski vozač je u Ferrariju od 2010. godine, a u tri od prethodne četiri sezone bio je drugi u generalnom plasmanu iza Sebastiana Vettela 

Upravo Vettel će zamijeniti Alonsa u čuvenom italijanskom timu. Nijemac je odavno najavio da će napustiti Red Bull na kraju sezone u potrazi za novim izazovom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.