Thohir ima ideju

Vlasnik Intera želi da Liga prvaka ima više klubova

Edmir Škorić

Vlasnik Intera Erick Thohir smatra da bi UEFA trebala da poveća broj klubova u Ligi prvaka.

Liga prvaka broji 32 kluba, ali Thohir smatra da se taj broj treba povećati i da iz glavnih liga u najelitnije klupsko takmičenje treba da ide više timova.

Zbog lošeg koeficijenta, iz Serije A tako u Ligu prvaka idu samo tri kluba. 

“Italija, Engleska, Francuska i Španija bi trebali imati više učesnika u Ligi prvaka jer su to ipak najjače lige. Moramo poštovati zemlje kao što su Ukrajina i Azerbejdžan i druge, ali jednostavno bi bilo bolje da je više klubova iz liga petica”, rekao je Thohir, dodavši:

“UEFA je povećala broj učesnika na Evropskom prvenstvu. Zašto to ne bi uradila i u Ligi prvaka? Fanovi širom svijeta žele vidjeti dosta klubova u Ligi prvaka”.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.