Balotelli stiže na Stamford Bridge

Chelsea nudi Drogbu za Balotellia

M. Maksimović

Talijanski Tuttosport je danas objavio informaciju da je Chelsea spreman prodati Didiera Drogbu milanskom Interu u zamjenu za 17-godišnjeg napadača Maria Balotellia Barwuaha.

Naravno, Abramamovič bi usput trebao dobiti i ''nešto keša''. Sportski direktor Chelsea Frank Arnesen već duže vremena prati mladog igrača Intera i na Stamford Bridgeu su uvjereni kako je Balotelli idealna zamjena za reprezentativca Obale Slonovače koji je sve bliže izlaznim vratima kluba.

Balotelli je rođen u Palermu, a roditelji, Thomas i Rose Barwuah su emigranti iz Gane. Kao dječak usvojila ga je obitelji Balotelli i nastavio je živjeti u Bresci, a prve fudbalske korake je načinio u Lumezzaneu.  U Inter je preselio prije dvije godine, a ove sezone je upisao sedam nastupa za prvu ekipu, te je postigao dva gola u prvenstvu i četiri u Kupu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.