Trener Širokog pred duel sa Čelikom

Musa: Čelik ima nekoliko fudbalera koje izuzetno cijenim

Sastav Širokog Brijega je u 10. kolu na gostovanju kod Travnika doživio svoj prvi ovosezonski poraz, a nakon reprezentativne pauze ekipa Slavena Muse na svojoj će Pecari ugostiti zenički Čelik kojem ne cvjetaju ruže.

"Za susret sa Čelikom neću moći računati na kartoniranog Plazonjića i povrijeđenog Pehara, dok se u konkurenciju vratio oporavljeni Goran Zakarić. Uprkos nedostatku pomenutog dvoja koji će propustiti duel sa Zeničanima dosta je tu fudbalera koji mogu kvalitetno i na pravi način nadoknaditi njihovo odsustvo", rekao je šef stručnog štaba Širokog Brijega Slaven Musa.

Hercegovački sastav je na pravi način iskoristio reprezentativnu pauzu, a Širokobriježani su učestvovali i na turniru u Vukovaru.

"Reprezentativna pauza nam je jako dobro došla. Sudjelovali smo na turniru 'Blago Zadro' u Vukovaru gdje smo igrali protiv Dinama i Osijeka", kazao je Musa čija je ekipa po četvrti put osvojila pomenuti turnir.

Protivnik Širokog Brijega će u 11. kolu biti sastav Čelika kojeg je nedavno preuzeo Milomir Odović, ali ni dolazak nekadašnjeg trenera Veleža, Borca i Slavije nije puno toga promijenio. Zeničani su na svom terenu poraženi od Olimpica sa minimalnih 1:0.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Čelik ima nekoliko fudbalera koje izuzetno cijenim. Tu prije svega mislim na Selimovića, Dedića i Osmanagića. Ipak, uprkos tome mi ćemo se potruditi da se niz loših igara Čelika nastavi i nakon gostovanja na Pecari", istakao je Musa koji je priznao da je njegova ekipa nakon dvije teške utakmice protiv Sarajeva i Željezničara bila psihički istrošena, što je možda bio i glavni razlog poraza na gostovanju kod Travnika.

Susret Širokog Brijega i Čelika na programu je u nedjelju sa početkom u 15 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti