CSKA sigurna na gostovanju kod berlinske Albe

Armejci promarširali Berlinom

ALBA Berlin na svom terenu večeras je ugostila moskovski CSKA. Gosti su došli do očekivanog trijumfa rezultatom 84:68. 

Gosti su bolje otvorili susret, pa je nakon dvije minute igre ekipa iz Moskve imala prednost 8:2. Zadržali su gosti vodstvo nakon prvih deset minuta susreta, a rezultat je glasio 21:17 za Armejce. 

Ista slika i u drugoj četvrtini, ali i mnogo efikasnija košarka. Domaćin je na odmor otišao sa šest poena zaostatka, a rezultat u Berlinu glasio je 44:38 za CSKA. 

Prednost gostiju nastavila je rasti i u drugom poluvremenu susreta, pa je CSKA nakon 30 minuta igre imala prednost 62:50. Zadržali su Armejci prednost do kraja susreta i upisali trijumf rezultatom 84:68. 

Najefikasniji u redovima pobjednika bio je Saša Kaun sa 16 poena, dok su po 15 dodali Miloš Teodosić i Sonny Weems. Kod domaćina najefikasniji je bio Reggie Redding sa 11 poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.