Remi Zrinjskog i Sarajeva

Sarajevu vrijedan bod u Mostaru

Edmir Škorić

U derbiju 11. kola BHT Premijer lige snage su u Mostaru odmjerili Zrinjski i Sarajevo, a susret je završen bez pobjednika (1:1).

U prvih 15 minuta pritisak Zrinjskog, ali mreže su ostale mirovati. U 32. minuti Barić je skrivio penal, ali je Bandović sjajno odbranio udarac Crnova s bijele tačke.

Ipak, iskupio se sjajni veznjak Zrinjskog samo pet minuta kasnije. Pogodio je iskosa nakon greške Barića. 

U završnici Crnov šutira s 18 metara, lopta ide preko gola. U nastavku je trener gostiju Meho Kodro u igru uveo Purića i Bilbiju, koji su zamijenili Kostića i Bekića.

Ofanzivnija i agresivnija igra u nastavku je bordo timu donijela izjednačenje u 55. minuti. Barić je ubacio s desne strane, Okić visoko skočio i glavom loptut poslao iza leđa Dujkovića.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Mogli su gosti do preokreta u 68. minuti, ali je Bilbija pogodio stativu, a onda je izblokiran šut Stojčeva. Zatim sjajne šanse za domaće, no Crnov i Graovac su neprecizni. 

U 71. minuti Nikolić je imao šansu, na kraju svega samo korner. Okić je minutu kasnije zaprijetio glavom Zrinjskom, ali pucao je ravno u Dujkovića. Imao je Velkoski dobru šansu u 81. minuti, pucao je dobro s 11 metara, ali je Dujković bio siguran. U samoj završnici, u sudijskoj nadoknadi, kontra bordo tima, Duljević je mogao donijeti pobjedu gostima, na kraju samo korner, pa je ostalo 1:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.