Foto: EPA

Kraljevi se mučili

Real jedva do pobjede nad Joventutom

Midhat Šljivak

Košarkaši Real Madrida savladali su u 2. kolu ACB lige ekipu Joventuta rezultatom 90:88.

Nakon prve dionice činilo se kako Real neće imati puno problema. Kraljevi su ovaj period igre dobili 33:22, ali su se gosti vratili u drugoj četvrtini.

Tim iz Badalone je ovaj dio igre dobio 29:17, te su na odmor otišli sa poenom prednosti, 51:50. Nastavak je ponudio odličnu košarku. Ekipe su se smjenjivale u vodstvu, a Felipe Reyes je na nekoliko sekundi do kraja pogodio za prednost 90:88.

Imao je Joventut dva šuta za produžetak, ali su Mallet i Suton promašili, te je Real stigao do pobjede u ovom susretu. Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Gustavo Ayon sa 18 poena, KC Rivers je dodao 15, a kod gostuju Kirksay i Miralles su ubacili po 15 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.