Veznjak Bayerna uoči duela s Romom

Alonso: Utakmica u Rimu za nas je od ogromne važnosti

Adnan Beganović

Jedan od najzanimljivijih susreta 3. kola Lige prvaka u Rimu će odigrati Roma i Bayern, čiji veznjak Xabi Alonso biranim riječima govori o rimskoj ekipi.

"U prošloj sezoni Roma je očigledno napravila ogromni korak naprijed, a taj trend nastavljen i u tekućoj. Dobro poznajem Romu i znam kako igra ova ekipa", izjavio je Alonso.

"Roma će se sigurno boriti za titulu u Italiji, no želi i u drugi krug u Ligi prvaka. Utakmica u Rimu je za nas od ogromne važnosti", dodao je veznjak Bayerna.

Španski fudbaler smatra da mnogo klubova može do trofeja u elitnom klupskom takmičenju.

"Favorit Lige prvaka? Real, Bayern, Barcelona, Chelsea... Protiv Borussije je uvijek teško igrati. Poštujem mnogo klubova uključujući i PSG. Biće zanimljiva borba", zaključio je Alonso.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.