Zbog Jacksonovog nastupa Čelik možda ostaje bez bodova!?

Novi skandal u bh. fudbalu

Jackson (ni)je imao pravo nastupa za Čelik

Takmičarska komisija Nogometnog / Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine nije registrovala utakmicu 17. kola Premijer lige BiH između Čelika i Širokog Brijega, koju su Zeničani protekle subote riješili u svoju korist rezultatom 3:0.

Naime, iz premijerligaša sa Pecare u NS/FS BiH su uputili žalbu zbog nastupa Phila Jacksona, Kolumbijca u redovima „crveno crnih“, a čini se da je danas otvoren novi slučaj u našem fudbalu.

„Utakmicu nismo registrovali jer je Široki Brijeg uputio žalbu uz obrazloženje da Jackson nije mogao igrati za Čelik. Zatražili smo tumačenje Komisije za propise NS/FS BiH i novu sjednicu ćemo održati za osam dana, kada ćemo donijeti konačnu odluku po ovom pitanju“, objasnili su iz Takmičarske komisije NS/FS BiH.

Saznajemo da navodno, ovaj fudbaler nije potpisao raskid ugovora sa Laktašima, čiji je dres nosio u jesenjem dijelu šampionata, te da u skladu sa propisima nije mogao biti registrovan za Zeničane. Čak su iz NS/FS BiH 13. februara u Laktaše vratili neverifikovan ugovor, uz obavijest da sporazumni raskid ugovora svojeručno mora potpisati i pomenuti igrač.

Ukoliko se ispostavi da Jacksonova registracija nije ispravna Čelik bi mogao ostati bez bodova, a utakmica bi mogla biti registrovana službenim rezultatom 3:0 u korist Širokog Brijega, što su u žalbi i tražili iz premijerligaša sa Pecare.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.