Foto: epa.eu

Defanzivac BVB nakon pobjede

Hummels: Igrali smo sa mnogo koncentracije

Fudbaleri Borussije Dortmund stigli su do visoke i zaslužene pobjede. Na teškom gostovanju u Istanbulu kod Galate izabranici Jurgena Kloppa slavili su sa 4:0.

Dortmund u njemačkoj Bundesligi i Ligi šampiona kao da su dva različita tima. U osam odigranih kola u domaćem šampionata Milioneri imaju čak pet poraza, dok je u najelitnijem fudbalskog klupskom takmičenju u Evropi sasvim druga priča.

"Igrali smo sa mnogo koncentracije. Nismo imali problema u obranima, a sa našim kontrama bili smo jako opasni po protivnika. Pored toga bili smo jako efikasnije, dvije šanse smo pretvorili u dva gola. Upravo to su nama radili naši protivnici u posljednjih nekoliko mečeva u Bundesligi", rekao je Mats Hummels nakon velike pobjede BVB-a nad Galatom na vrućem terenu u Istanbulu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.