Foto: epa.eu

Casillas prestigao Raula

Iker se izjednačio sa Xavijem po broju nastupa u Ligi prvaka

Real Madrid je u okviru 3. kola Lige prvaka slavio sa prilično laganih 3.0 na gostovanju kod Liverpoola, a Iker Casillas stajao je po 143. put na golu "kraljevskog kluba" u najelitnijem evropskom klupskom takmičenju. 

Nastupom protiv Redsa Iker je iza sebe ostavio još jednu klupsku legendu Raula Gonzalesa, dok se na prvom mjestu po broju nastupa izjednačio sa svojim zemljakom i dugogodišnjim saigračem u reprezentaciji Španije Xavijem.

Na vječitoj listi nakon Xavija, Casillasa i Raula slijedi Ryan Giggs sa 141 nastupom, dok je na petom mjestu Clarence Seedorf sa 125 utakmica u evropskoj eliti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.