Nezadrživi Batiste

Odrađene četiri utakmice

Pobjede koje nisu ništa promijenile

M. Maksimović

Drugi krug košarkaške Euroleague je stigao do posljednjeg šestog kola.  Ekipe koje su igrale svoje utakmice u srijedu su već ranije znale svoje protivnike. Panathinaikos ide na Siennu, Partizan na CSKA.

Panathinaikos je upisao petu pobjedu u drugoj fazi takmičenja savladavši Unicaju 103:95 nakon produžetka, u regularnom toku utakmica je završila 86:86. Unicaja je bila vrlo blizu velikog preokreta s obzirom da je ekipa Želimira Obradovića u jednom trenutku imala +21 (65:44). U samoj završnici Diamantidis je pogodio za 86:86, a na drugoj strani je neprecizan bio Gomis. U produžetku
su stvari došle na svoje. Prvo ime u pobjedničkoj ekipi je bio Mike Batiste sa 22 poena, kod Unicaje je poen manje ubacio Jiri Welsh

U drugom duelu ove grupe Lottomatica je predvođena Andreom Hutsonom (23 pts) nadigrala
nezainteresovani Partizan 88:72. Tri igrača su u ekipi Partizana bila dvocifrena, najbolji je
bio Stephane Lasme sa 17 poena i 8 skokova.

U grupi H gostujuče pobjede su ostvarili CSKA i Sienna. Moskovljani su svoje strijelce uredo rasporedili, pa je u takvoj situaciji Lorbek postigao 15 poena, Smodiš 14, a po 12 su dodali Langdon i Keyru za trijumf u Zagrebu protiv Cibone 63:73.U domaćem sastavu Anderson je utakmicu zaključio sa 17 poena i 8 skokova, Kus je dodao 12 poena.

Fenerbahce Bogdana Tanjevića i Damira Mršića je na ulasku u posljednju četvrtinu vodio protiv Sienne 63:57, ali su domaćini upali u rupu iz koje se nisu znali izvuči. Posljednih deset minuta gosti su dobili sa 16:5 za krajnjih 68:73. Rimantas Kaukenas je bio raspoložen za igru kod Sienne, što potvrđuje njegovih 27 poena. U sastavu Fenerbahce  Mirsad Turckan 19 poena 9 skokova, Damir Mršić 10 poena uz šut za tricu 3/5.

Grupa G:
Panathinaikos - Unicaja 103:95
Lottomatica Roma - Partizan 88:72
    

Tabela:
Panathinaikos 5-1
Partizan 4-2
Unicaja 2-4
Lottomatica 1-5

Grupa H:
Cibona - CSKA 63:73
Fenerbahce Ulker - Montepaschi 68:73

    
Tabela:
CSKA 5-1
Sienna 4-2
Cibona 2-4
Fenerbahce 1-5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.