Foto: EPA

Kup Njemačke

Bayern, Wolfsburg, Borussia i Hoffenheim uvjerljivi

Edmir Škorić

Borussia Moenchengladbach, Bayern, Hoffenheim i Wolfsburg lako su izborili osminu finala njemačkog DFB-Pokala.

Borussia je pogocima Hazarda i Traorea slavila s 2:1 u Frankfurtu. Gol za domaće postigao je Kadlec u 89. minuti. Minhenski Bayern je u Hamburgu bio bolji od domaćina s 3:1.

Mrežu HSV-a načeo je Lewandowski u sedmoj minuti, Alaba je u 44. povisio na 2:0, da bi sve dileme oko pobjednika riješio Ribery golom u 53. minuti. Utješni gol za Hamburžane postigao je Lasogga u 85. minuti.

Hoffenheim je deklasirao FSV Frankfurt s 5:1, a redom su pogađali Schipplock, Vestergaard, Firmino (2) i Modeste. Bh. reprezentativac Ermin Bičakčić igrao je do 59. minute, dok Sejada Salihovića nije bilo u rosteru zbog povrede.

Wolfsburg je s 4:1 pred svojim navijačima pobijedio Heidenheim. Caligiuri, Dost, te dva puta Gustavo tresli su mrežu gostiju, kojima je gol utjehe donio Schnatterer, iako je taj gol u 12. minuti bio prvi na utakmici.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

DFB Pokal, šesnaestina finala:
Frankfurt - Borussia M. 1:2 (Kadlec 89/ Hazard 17, Traore 67)
HSV - Bayern 1:3 (Lasogga 85/ Lewandowski 7, Alaba 44, Ribery 53)
Hoffenheim - FSV Frankfurt 5:1 (Schipplock 23, Vestergaard 45, Firmino 57, 90, Modeste 72/ Schembri 80)
Wolfsburg - Heidenheim 4:1 (Caligiuri 28, Dost 40, Gustavo 65/ Schnatterer 12)


Robert Lewandowski Goal - Hamburg vs Bayern... by footy-goalscom
David Alaba Amazing Goal - Hamburger SV vs... by footy-goalscom
F.Ribery goal (Hamburg 0-3 Bayern) HD by martynas-blazys

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.