Bundesliga, 10. kolo

Veliki derbi na Allianz-Areni, TSG gost u Gladbachu

Nova sezona Bundeslige gotovo da je stigla do svoje prve trećine, a u desetom kolu najjačeg njemačkog fudbalskog ranga odigrat će se veliki derbi u kojem će aktuelni šampion Bayer na Allianz-Areni ugostiti Borussiju Dortmund. 

Iako situacija na tabeli ne govori u prilog derbiju jer je Bayern lider, a BVB tek na 15. poziciji, sigurno je da će ova utakmica pružiti totalni užitak svim ljubiteljima Bundeslige, a izabranicima Jurgena Kloppa šansu da dobrom partijom u Bavarskoj isplivaju iz rezultatske krize koja ih prati u domaćem šampionatu, ali je I u Ligi prvaka.

Već večeras utakmicom na Veltins-Areni između Schalkea i Augsburga biće otvoreno 10. kolo, a tim iz Gelzenkirhena želi pobjedom, nakon poraza u Leverkusenu, tražiti proboj ka vrhu tabele. Iako klub našeg Seada Kolašinca ove sezone igra po sistemu toplo-hladno sigurno je da će Di Mateo od svojih fudbalera tražiti novu “tricu”.

U velikoj rezultatskoj krizi je ekipa Werdera, a činjenica da ni nakon devet kola nisu uspjeli upisati pobjedu u novom šampionatu, nakon domaćeg poraza od Kolna, posla je koštala Robina Dutta. U 10. kolu klub iz Bremena gostuje kod Mainza koji je u prošlom kolu sa 3:0 poražen od Wolfsburga.

Upravo će Vukovi gostovati kod Stuttgarta koji je u jednoj ludoj utakmici prošlog vikenda stigao do pobjede od 5:4 protiv Eintrachta. U sastavu popularnih Švaba neće biti Vedada Ibiševića, zbog povrede pete. 

HSV će ugostiti Spahićev Bayer, dok će interesantan meč odigrati Borussia M'gladbach i Hoffenheim. Oba tima su još uvijek bez poraza, ali u redovima TSG-a Zmajevi su slabi sa minutažom. Ermin Bičakčić nakon povrede nikako da se izbori za mjesto u početnoj postavi, dok Sejadu Salihoviću dosta problema zadaje povreda koljena, zbog koje je ove sezone upisao svega dva nastupa.

Köln će u ugostiti Mujdžin Freiburg, dok će drugi novajlija u ovoj sezoni, ekipa Paderborna, biti domaćin Staroj dami iz Berlina.

31. oktobar 
Schalke 04- Augsburg (20:30)

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

1. novembar
Mainz 05 - Werder Bremen (15:30)
Hannover 96 - Eintracht Frankfurt (15:30)
Stuttgart – Wolfsburg (15:30)
Hamburger SV - Bayer Leverkusen (15:30)
Bayern München - Borussia Dortmund (18:30)

2. novembar
Borussia M'gladbach – Hoffenheim (15:30)
Köln – Freiburg (17:30)
Paderborn - Hertha BSC (17:30)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.