Golman Real Madrida

Casillas upisao rekordni 144. nastup u Ligi prvaka

Aktuelni prvak Evrope, ekipa Real Madrida, minimalnom pobjedom od 1:0 nad Liverpoolom osigurao je plasman među najboljih 16 timova Starog kontinenta.

Golom francuskog napadača Karima Benzeme Kraljevi su osvojili bodove potrebne za plasman u narednu fazu takmičenja, pa će posljednja dva kola najelitnijeg klupskog takmičenja biti obična rutina.

Svoju mrežu večeras je sačuvao kapiten Reala Iker Casillas, a večerašnji nastup bio mu je 144. u Ligi prvaka čime je postao apsolutni rekorder po broju nastupa u ovome takmičenju, makar privremenu.

Samo jedan nastup manje od čuvara mreže kluba sa Santiago Bernabeua ima Barcelonin Xavi koja sutra gostuje kod Ajaxa u Amsterdamu. Da li će iskusni veznjak Katalonaca izjednačiti ovaj rekord saznat ćemo sutra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.