Nakon 4. kola Lige prvaka

Šest klubova osiguralo plasman u osminu finala

Nakon četvrtog kola Lige šampiona već je šest timova osiguralo nastup u osmini finala ovog prestižnog takmičenja.

Aktuelni šampion Evrope, madridski Real, to je učinio sa četiri pobjede i maksimalnih 12 bodova sa kojima sa nalazi na prvom mjestu grupe B. Identičnim učinkom u grupi C može se pohvaliti i Borussia Dortmund koja će baš kao i Kraljevi igrati prilično rasterećeno u posljednja dva kola.

Učinkom od 12 bodova nakon četiri odigrana kola mogu se pohvaliti i izabranici Pepa Guardiole koji su u jednoj dosta teškoj grupi pokazali da ih se ove godine može s pravom uvrstiti među najozbiljnije kandidate za osvajanje trofeja.

PSG i Barcelona su klubovi koji se ne mogu pohvaliti maksimalnim učinkom, ali obzirom na učinak njihovih rivala iz grupe F i ova dva tima ćemo gledati među šesnaest najboljih evropskih klubova.

Posljednja od šest ekipa koja je osigurala plasman u osminu finala je Porto, koji nije maksimalan ali je u dosadašnja četiri kola neporažen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.