Foto: EPA

Primera, 11. kolo

Real razbio Rayo Vallecano i opet zasjeo na vrh

E. Škorić

Bez većih problema je Real Madrid u 11. kolu španske Primere savladao Rayo Vallecano (5:1) i vratio se na vrh tabele.

Madridski Real ušao je u dobru seriju, koja je nastavljena i večeras. Rayo je pao bez ispaljenog metka na Santiago Bernabeu, a Kraljevi su ponovo plus dva u odnosu na ljutog rivala, ekipu Barcelone.

Golijada domaćih počela je u devetoj minuti, kada je Toni Kroos sjajno uposlio Garetha Balea, a ovaj sigurno pogodio. Baptistao je propustio dobru šansu za goste u 31. minuti.

James Rodriguez je u 38. minuti zaprijetio, no Alvarez sjajno brani. Pet minuta prije kraja prvog dijela Sergio Ramos je povisio na 2:0.

U samoj završnici gosti uspijevaju preko Buena postići pogodak, ali jasno to je bilo sve što su mogli večeras.

U 55. minuti Kroos je s 22 metra lijepim udarcem postigao gol za 3:1. Četiri minute kasnije Ronaldo upošljava Benzemu, ovaj rješava sve dileme oko pobjednika, ako ih je uopće i bilo.

Ne bi to bilo to kada u ovakvoj pobjedi Reala ne bi gol zabio Ronaldo. Portugalac je u 84. minuti postavio konačnih 5:1. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Primera, 11. kolo:
Real Madrid - Rayo 5:1 (Bale 9, Ramos 40, Kroos 55, Benzema 59, Ronaldo 83)


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.