Zanimljiv statistički podatak

Nevjerovatno: Sergio Ramos efikasniji od Andresa Inieste

U nedavnoj pobjedi Real Madrida od 5:1 u gradskom derbiju protiv Rayo Vallecana Ramos postigao je svom 50. gol za Kraljeve. 

Utakmica protiv Raya bila je za fudbalskog reprezentativca Španije 419. u dresu kluba sa Santiago Bernabeua. 

Nakon 50. Ramosovog gola fudbalski statističari naveli su jedan jako zanimljiv podatak, koji se neće pretjerano svidjeti navijačima Barcelone. 

Naime, za kvotu od 50 golova u dresu Reala Ramosu je trebalo gotovo 100 utakmica manje negoli veznjaku Barce Andresu Iniesti!

Potražite više informacija na temu La Liga:

Barcelonin fudbaler je 50 golova postigao u 517 utakmica, a ove sezone se još uvijek nije upisao u strijelce. 

Činjenica da je Ramos defanzivac dodatno zagorčava život pomenutom Iniesti koji godinama već loptama opslužuje Lionela Messija, a pri tome je postizanje golova očito potisnuo u drugi plan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.