Zbog ispada navijača

UEFA izrekla kazne BATE-u, Borussiji i Galatasarayu

UEFA je u srijedu BATE Borisovu, Borussiji Dortmund i Galatasarayu, učesnicima ovogodišnje grupne faze Lige prvaka, zbog nereda navijača u ovom elitnom fudbalskom takmičenju.

Najteže je prošao bjeloruski prvak BATE Borisov koji je kažnjen s jednom domaćom utakmicom pred praznim tribinama zbog rasističkog vrijeđanja napadača Shakhtara Brazilca Luiza Adriana, koji je BATE-u na tom meču postigao čak pet golova.

Borussia Dortmund i Galatasaray kažnjeni su novčano s 32.000 i 72.000 eura zbog navijačkih nereda tokom međusobnog duela Lige prvaka. Nijemci su kažnjeni zbog loše organizacije utakmice, a turski klub zbog divljanja navijača.

Galata nije kažnjena samo novačno, već će morati platiti i štetu koju su njeni navijači napravili na Westfalenu u iznosu od 30.000 eura. Turskom sastavu ovo neće biti prva kazna u ovoj sezoni, već ranije dobili kaznu od 50.000 eura zbog bakljade njihovih navijača na utakmici protiv Arsenala u Londonu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.