Jedina razlika u sponzoru opreme

NY City će imati iste dresove kao 'blizanac' iz Manchestera

Novoosnovani fudbalski klub, New York City, od naredne sezone započinje svoje takmičenje u MLS ligi.

Ovaj tim je u ljetnom prelaznom roku pojačalo nekoliko respektabilnih imena svjetskog fudbala, od kojih su sigurno dva najpoznatija Frank Lampard i David Villa.

Ono što je interesantno, a u isto vrijeme ne treba mnogo da čudi, jesu dresovi u kojim će nastupati novi klub. Oni izgledaju isto kao kod Manchester Cityja, koji je i vlasnik NYC-a.

Svijetloplava boja, Etihad i samo drugačiji logo proizvođača opreme. Manchester Cityju dresove proizvodi Nike, dok je New Yorku sponzor Adidas i to zbog ugovora sa MLS ligom, koju u cjelosti pokriva ova popularna marka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.