Misimović o Wolfsburgu:

"Džeko i Grafite su za klasu bolji od sadašnjih napadača"

Nekadašnji reprezentativni veznjak fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, Zvjezdan Misimović, u posljednjih nekoliko dana bio je u živi bh. sportske javnosti nakon što su ga u Minhenu posjetili čelnici FK Sarajevo.

Fudbaler sa najviše nastupa u dresu naše najbolje selekcije bio je interesantan i Crvenoj zvezdi, ali prema svemu sudeći popularni Miske će karijeru nastaviti u nekom od bundesligaša, čije ponude ima na stolu.

Ekipa njemačkog portala sport1.de razgovarala je sa bivšim reprezentativcem Bosne i Hercegovine, ali bez priče o novom angažmanu i budućem klubu.

"Drago mi je da se Schweinsteiger vraća ovog vikenda nakon duge pauze zbog povrede. Zbog činjenice da smo skoro vršnjaci smatram da njegovo vrijeme još uvijek nije prošlo, a mislim da je to dokazao na proteklom Svjetskom prvenstvu. Mislim da će on brzo naći put do svoje prave forme obzirom da Bayern igra utakmice svaka tri-četiri dana", rekao je Zvjezdan Misimović, koji smatra da je Bayern i ove sezone jedini kandidat za titulu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Misimović je još uvijek sa 20 asistencija u jednoj sezoni rekorder Bundeslige, a ovo mjesto dijeli zajedno sa francuskim fudbalerom Franckom Riberyjem. U šampionskoj sezoni Wolfsburga Miske je lopte dijelio kao rukom, gotovo da su imale oči, a u poređenju sadašnje ekipe Vukova i one u kojoj je i sam igrao, zajedno sa Džekom, Misimović kaže:

"U poređenju sadašnje ekipe i one ekipe sa Džekom i Grafiteom, mislim da je ona za klasu bila bolja, pogotovo u napadu. Ipak, ukoliko Bayer, Borussia i Schalke, koji svi očekuju i vrhu, budu pružali loše partije, vjerujem da Wolfsburg može do titule vicepravak".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.