Foto: EPA

Demoliran i Eibar

Ronaldo ne zna stati, Real se igra s protivnicima

Edmir Škorić

Nogometaši Real Madrida uvjerljivo su slavili na gostovanju u Eibaru (4:0) u susretu 12. kola španske Primere.

Real dosta lako izlazi na kraj s protivnicima i dolazi do pobjeda. Bilo je tako i danas u Eibaru, gdje su Kraljevi upisali 10 pobjedu i zadržali prvo mjesto u ligi.

Eibar je pružao dobar otpor do 23. minute, kada je James Rodriguez na centaršut Cristiana Ronalda zatresao mrežu domaćeg tima. Na odmor su gosti otišli s dva gola prednosti.

Naime, u 43. minuti je Ronaldo sjajnim udarcem povisio na 2:0 i postavio novi rekord - zabio je svim timovima u Primeri protiv kojih je igrao.

I u nastavku dominacija madridskog kluba, a sve dileme oko pobjednika riješio je Karim Benzema na asistenciju Rodrigueza u 70. minuti. Konačnih 4:0 postavio je sjajni Ronaldo golom s bijele tačke u 82. minuti. 

Kraljevi imaju 30 bodova uz impresivnu gol razliku 45:11. Atletico je drugoplasirani s četiri boda manje, dok trećeplasirana Barca, uz meč manje, ima 25 bodova.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Primera, 12. kolo:
Eibar - Real Madrid 0:4 (Rodriguez 23, Ronaldo 43, 82 - penal, Benzema 73)


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.