Prema pravilniku HNS-a

Hajduku prijeti izbacivanje u niži rang

Ako se utvrdi da Hajduk jučer neopravdano nije nastupio, najveći hrvatski derbi bit će registrovan rezultatom 3:0, a pored toga morat će se nadoknaditi šteta drugom klubu.

Tako barem piše u Pravilniku o nogometnim takmičenjima Hrvatskog nogometnog saveza, u kojem se još navodi da zbog "sudjelovanja u neregularnosti" klub može biti kažnjen oduzimanjem do šest bodova, kao i izbacivanjem u niži rang takmičenja.

Splitski tim od jučer je u velikom strahu,  a podsjetimo, do neodigravanja utakmice došlo je nakon što igrači Hajduka nisu željeli nastupiti jer policija nije pustila njihove navijače na južnu tribinu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti