Sjajne igre fantastičnog Argentinca

Istinski kralj Građana: Sergio Kun Aguero

Baš poput Cristiana Ronalda i Lionela Messija, Sergio Aguero je izrastao u jednog od najboljih igrača na svijetu u ovom trenutku i igrača bez kojeg je igra jednog tima nezamisliva. 

U ovom slučaju to je Manchester City, a koliko je Argentinac važan za Građane sa Etihada pokazao je susret koji su u Manchesteru odigrali City i Bayern iz Minhena. Iako su Bavarci mnogo griješili i većinu susreta odigrali sa deset igrača na terenu, to ne umanjuje fantastičnu igru Argentinca. 

Pobjeda koju je Aguero donio svom timu, Građanima ne garantuje plasman u narednu fazu takmičenja, ali svakako je ekipi koju vodi Manuel Pellegrini vratila nadu. Aguero je tako još jednom pokazao da je istinska i najveća zvijezda aktuelnog prvaka Engleske. 

Manchester City ove sezone je postigao 38 golova u svim takmičenjima, a 17 pogodaka djelo je Aguera. Što znači da Aguero u prosjeku postiže 44% golova svoje ekipe, što je više i od Ronalda (39% golova Reala) i Messija (40% golova Barcelone). Aguero je u Premiershipu ove sezone postigao 12 golova, od ukupno 24 gola Građana, a odigrao je svega 12 utakmica, što znači da postiže jedan gol po susretu.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.