Odigrane tri utakmice sedmog kola Eurolige

Zvezda na korak od TOP 16 faze, CSKA nemilosrdan

Tri utakmice sedmog kola najjače evropske košarkaške lige odigrane su večeras, a novu pobjedu upisali su košarkaši Crvene zvezde. 

Radonjićeva ekipa slavila je u okviru grupe D protiv Neptunasa rezultatom 79:62. Zahvaljujući seriji 19:0 koju su gosti napravili u drugoj četvrtini Neptunas je na odmor otišao sa minimalnim vodstvom, bilo je 37:35. 

Zvezda je u drugom poluvremenu zaigrala u istom ritmu kao i u prvoj četvrtini i slavila na kraju rezultatom 79:62. Najefikasniji u redovima Zvezde bio je Marjanović sa 24 poena, dok je 19 dodao Blažič. Gailius je u redovima Neptunasa postigao 18 poena. 

Fenerbahče na svom parketu nije imao problema protiv Turowa. Domaćin je slavio rezultatom 89:74. Domaće je do pobjede vodio Goudelock sa 21 postignutim poenom, dok je 16 dodao Nemanja Bjelica. Kod Turowa Moldoveanu je postigao 16 poena. 

CSKA Moskva upisala je sedmi trijumf u isto toliko kola, ovaj put u Nokia Areni u Tel Avivu protiv aktuelnog prvaka Evrope, Maccabija rezultatom 84:58. Goste je do pobjede vodio Sonny Weems sa 19 poena, dok je 15 postigao Kaun. Kod domaćina 14 poena postigao je Devin Smith. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.