Loša partija bh. reprezentativca

Hawksi zaledili Netse na minus 23, Teletović bez poena

Adnan Beganović

Košarkaši Atlanta Hawksa nadigrali su Brooklyn Netse (98:75), čije boje brani i naš reprezentativac Mirza Teletović.

Brooklyn Netsi su nešto bolje otvorili susret i nakon prve četvrtine su imali prednost (18:16). Međutim, u drugom periodu Hawksi su bili mnogo bolji, te su isti riješili u svoju korist 36:13 i na odmor su otišli sa prednošću od 21 poena (52:31).

Teletović i društvo ni nakon odmora nisu došli sebi, odnosno djelovali su kao raštimani orkestar, te niti u jednom trenutku nisu ugrozili prednost Hawksa, koji su na kraju zasluženo slavili sa 98:75.

Carroll sa 18, te Millsap sa 17 poena predvodili su Hawkse, dok su Lopez sa 20, te Johnson sa 12 poena bili najefikasniji kod Netsa. Teletović je u igri proveo nešto više od 19 minuta, no nije bio raspoložen, pa se nije upisao u listu strijelaca. Imao je Mirza pet skokova i tri asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.