Poraz Real Madrida

Senzacionalan poraz Reala u gradskom derbiju

Midhat Šljivak

Košarkaši madridskog Reala doživjeli su večeras prvi poraz u španskoj ACB ligi. Kraljevi su u 10. kolu poraženi u gradskom derbiju od Estudiantesa rezultatom 89:84.

Iako je Real u meč ušao kao apsolutni i veliki favorit, Estudiantes je na kraju slavio veliku pobjedu zahvaljujući sjajnoj igri u drugom poluvremenu.

Nakon prvih 20 minuta je sve bilo po planu Kraljeva. Imali su devet poena prednosti na poluvremenu (45:36), ali drugo poluvrijeme donosi veliki preokret.

Uspio je Estudiantes da nakon 30 minuta igre smanji zaostatak na minus četiri (66:62), a najbolju košarku u sezoni su igrali u posljednjih 10 minuta. 

Napunili su do vrha koš Reala, te su stigli do velike pobjede, tek treće u ovoj sezoni. Realu je ovo prvi poraz nakon 10 odigranih  kola...

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Nacho Martin je predvodio domaće do pobjede sa 19 poena, Salgado je dodao 15, a Rabaseda je dodao 14. Kod Reala Felipe Reyes je ubacio 21 poen,.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.