Robinho i društvo prošli u penal lutriji

Kup UEFA

Manchester City tek nakon penala

Edmir Škorić

U posljednjim susretima osmine finala Kupa UEFA malo je nedostalo da danski Aalborg priredi senzaciju i "iz igre" izbaci engleski Manchester City. Paris SG je sa minimalnih, ali dovoljnih 1:0 slavio kod Brage.

Posljednje večerašnje uzvratne utakmice osmine finala Kupa UEFA igrane su u Aalborgu i Bragi, a teškom mukom prolaz dalje ostvario je Paris SG, te engleski premijerligaš. Parižani su u Portugalu igrali strpljivo cijelo vrijeme, te čekali pravu priliku da riješe utakmicu. Dočekali su je u 81. minuti kada Hoarau, inače najbolji strijelac kluba, pogađa za 0:1. To je bio i konačan rezultat utakmice, a uzimajući u obzir onih 0:0 sa "Parka prinčeva", igrači Paula Le Guena igraće u četvrtfinalu.

Nešto ranije počela je utakmica danskog Aalborga i Manchester Cityja, ali je završila nešto kasnije, obzirom da se pobjednik nije znao ni nakon dodatnih 30 minuta igre. Sve do 84. minute mislilo se da "nebesko-plavi" lagano mogu igru privesti kraju, a onda je uslijedio šok za gostujuće igrače i navijače. Najprije je Shelton u 84. minuti pogodio za 1:0, a u zadnjim minutama utakmice za domaći tim sviran je jedanesterac. Siguran izvođač sa bijele tačke bio je Jakobsen, te svom timu omogućio produžetke, a kasnije se ispostavilo i penale. Više sreće u penal lutriji imali su gostujući igrači, te su na kraju slavili rezultatom 4:3.

U četvrtfinale Kupa UEFA prošli su Werder Bremen, Marseille, Dinamo Kijev, Shakhtar, Udinese, Hamburger SV, Paris SG i Manchester City.

Uzvrati osmine finala Kupa UEFA:
Metalist K. - Dinamo K. 3:2
Shakhtar - CSKA M. 2:0
Zenit - Udinese 1:0
Galatasaray - HSV 2:3
Braga - PSG 0:1
St. Etienne - Werder 2:2
Ajax - Marseille 2:1
Aalborg - Manchester City 2:0 (penalima 3:4)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.