Čvrsto drže prvo mjesto na tabeli

Real u gostima ubjedljivo slavio protiv Almerije

Fudbaleri Real Madrida došli su do čak dvadesete uzastopne pobjede na gostovanju protiv Almerije, koju su savladali rezultatom 4:1.

Na prvi gol se čekalo do 34. minute kada je Isco vrlo lijepo pogodio za 1:0. Verza je pet minuta nakon toga još ljepše pogodio za izjednačenje, kada je sa velike udaljenosti savladao Casillasa. Nije to mnogo poremetilo Kraljeve koji su već u 42. minuti preko Balea došli do nove prednosti.

Domaći nisu bili toliko lagan protivnik za Real kako to rezultat pokazuje, a šansu za izjednačenje imali su u 62. minuti kada im je dosuđen jedanaesterac. Strijelac jedinog gola za domaće na ovoj utakmici promašio je udarac sa bijele tačke. Real je u finišu stigao do još dva gola i to preko Ronalda, koji je golovima u 81. i 89. minuti stavio tačku na i što se ovog susreta tiče.

Ovo je bila trinaesta ligaška pobjeda za Real, koji nakon petnaest kola predvodi Primeru sa 39 osvojenih bodova.

Primera, 15. kolo:

Potražite više informacija na temu La Liga:

Almeria - Real Madrid 1:4

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.