Zoranov oproštaj od Šimunića

Šimunić broji posljednje dane u Dinamu: Hvala mu za sve

Trener Dinama, Zoran Mamić, potvrdio je kako u proljetnom dijelu prvenstva neće moći računati na usluge iskusnog defanzivca Josipa Šimunića. 

"Hvala mu za krasne tri i pol godine u Dinamu. Dvaput smo igrali grupe Lige prvaka i Evropske lige, osvojili smo tri naslova prvaka s njim u momčadi", rekao je Mamić i dodao:

"Bilo je zadovoljstvo imati takvog lidera u svlačionici i na terenu. Želim mu puno sreće u životu s čime god da se bude bavio".

Mamić se tokom razgovora osvrnuo i na polusezonu, ali i na svoj ostanak na poziciji trenera.

"Polusezona je bila dobra, u hrvatskom prvenstvu nemam nekih zamjerki. Uvijek može biti bolje, ali bez poraza smo, prvi smo i moramo biti zadovoljni", rekao je Mamić, a na pitanje hoće li ostati trener, rekao je:

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"To ne ovisi samo o meni. Radimo i planiramo pripreme. Mislim da ću biti ovdje i na proljeće".

Kada su u pitanju odlasci iz Dinama, zasad je poznato da će Luis Ibanez karijeru nastaviti u Poljskoj, dok će se Wilson Eduardo vratiti u Sporting. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.