Poraz Real Madrida

Šta se dešava s Kraljevima?

Midhat Šljivak

Košarkaši Real Madrida večeras su upisali drugi uzastopni poraz u prvenstvu Španije. Večeras su Kraljevi poraženi na gostovanju kod Bilbaa rezultatom 89:79.

Veoma loš meč je odigrao Real večeras. Vodili su samo jednom i to s početnih 2:0, a ostatak susreta je pripao baskijskom timu.

Dominirao je domaći tim cijelim tijekom meča. Nakon prve četvrtine stvorili su osam poena prednosti (26:18), a fantastičnom igrom u drugoj dionici su potpuno razbili Real.

Na poluvrijeme se otišlo sa 21 poenom prednosti u korist Bilbaa, 53:32.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Održavao je Bilbao prednost u trećoj dionici. Nisu Kraljevi mogli ozbiljnije ugroziti vodstvo domaćeg tima, ali su u posljednjoj dionici spustili zaostatak na minus 10, te su izbjegli katastrofu.

Axel Hervelle je predvodio Bilbao u ovom susretu sa 17 poena, Bertrans je dodao 16, dok je kod Reala Sergio Llull ubacio 16 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.