Borussia Dortmund protiv Juventusa

Repriza velikog finala Lige prvaka iz 1997. godine

Voljom žrijeba u osmini finala Lige prvaka snage će odmjeriti Borussia Dortmund i Juventus. Bit će to velika repriza finala iz Minhena. 

Zanimljivo je da će se finale i ove sezone igrati u Njemačkoj, ali ovaj put u Berlinu. Borussia Dortmund svoj jedini trofej Lige prvaka osvojila je na Olimpijskom stadionu i nekadašnjem domu velikog rivala minhenskog Bayerna. 

Ekipa iz Dortmunda slavila je protiv Juventusa rezultatom 3:1, a golove za ekipu sa Westfalena postigli su Riedle i Ricken. Na drugoj strani jedini pogodak za Staru damu iz Torina postigao je Del Piero. Ovaj put voljom žrijeba dvije ekipe odmjerit će snage u osmini finala Lige prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.