Foto: EPA

Real u finalu

Kraljevski tretman za Meksikance

Midhat Šljivak

Fudbaleri Real Madrida plasirali su se u finale Svjetskog klupskog prvenstva koje se igra u Maroku. Kraljevi su večera u Marakešu savladali meksički Cruz Azul s uvjerljivih 4:0.

Dominirao je tim Carla Ancelottija u ovom susretu. Redale su se prilike pred golom Josea Corone, a do vodstva je Real stigao u 15. minuti.

Toni Kroos sjajno centrira, a Sergio Ramos pogađa za vodstvo Reala od 1:0.

Imala su oba tima potom nekoliko dobrih šansi, da bi Real u 36. minuti povećao prednost. Carvajal upošljava Benzemu koji pogađa za 2:0.

Cruz Azul je u 40. minuti imao veliku šansu. Dosuđen je penal, ali Iker Casillas brani šut Gerrarda Torrada, te se na odmor otišlo vodstvom Reala od 2:0.

Nakon pet minuta igre u nastavku Real povećava vodstvo. Ronaldo je poslužio Garetha Balea, koji glavom pogađa za 3:0. 

Imao je Cruz Azul zatim pogođenu stativu, a promašaj je kažnjen u 72. minuti kada je Isco postavio konačan rezultat od 4:0.

Svjetsko klupsko prvenstvo, polufinale:

Potražite više informacija na temu La Liga:

Cruz Azul - Real Madrid 0:4 (Ramos 15', Benzema 36', Bale 50', Isco 72')


Sergio Ramos Gooal (0:1) Cruz Azul vs Real... by livegoals1
Benzema Gooal (0:2) Cruz Azul vs Real Madrid... by livegoals1
Bale Gooal (0:3) Cruz Azul vs Real Madrid... by livegoals1
Isco Gooal (0:4) Cruz Azul vs Real Madrid... by livegoals1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.