Stiže iz Lučkog

Sven Dedić pojačao Zrinjski

Novo pojačanje Zrinjskog stiže iz drugog ranga hrvatskog nogometa, a radi se o Svenu Dediću koji je polusezonu proveo u redovima Lučkog. 

Ovaj 23-godišnji fudbaler s aktuelnim prvakom potpisao je ugovor na dvije i pol godine.

“Proveo sam pet godina u Zagrebu i tražio sam raskid ugovora na svoju štetu. Htio sam ići u inostranstvo,  no nije mi se jedan očekivani angažman ostvario. Izgubio sam polusezonu i htio ostati u takmičarskoj formi pa sam zato igrao u Drugoj ligi. Zrinjski se javio, brzo smo se dogovorili i sad sam tu”, kazao je Sven Dedić, a potom dodao:

"Očekivanja su da budemo prvaci i nadam se da ćemo u tome uspjeti. Zrinjski je bio prvak prošle sezone i ne vidim razloga da se to ne ponovi. Znam da je Premijer liga fizički zahtjevna i dosta jaka, da su gostovanja tvrda, ali nadam se da ćemo uspjeti ostvariti cilj koji je postavljen", izjavio je Dedić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.